Rechtsgebieden

Echtscheidingsrecht en Jeugdrecht

Echtscheidingsrecht en Jeugdrecht

Echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van echtelieden, vooral als er kinderen in het spel zijn. Tussen alle emoties door is juridische bijstand van cruciaal belang.
In Nederland kun je niet scheiden zonder een advocaat. De advocaat bespreekt met u alle aspecten die voorbij kunnen komen bij een echtscheidingsprocedure, zoals alimentatie, verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap, gezag, recht op de echtelijke woning, omgangsregeling met de kinderen, hoofdverblijfplaats van de kinderen.

Een echtscheidingsprocedure kan op drie verschillende manieren opgestart worden: op gemeenschappelijk verzoek, door één van de echtelieden of door één van de echtelieden, waarbij de ander zich refereert aan het verzoek.

Een echtscheidingsprocedure kan soms vrij lang duren. In sommige gevallen is het dan ook gewenst dat er snel een rechterlijke uitspraak komt. In dat soort gevallen worden er zogenaamde voorlopige voorzieningen gevraagd aan de rechter, die gelden tot het einde van de echtscheidingsprocedure.

Het jeugdrecht omvat alle aspecten die de kinderen aangaan. Het betreft bijvoorbeeld ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing en plaatsing in een instelling voor gesloten jeugdzorg.

Wilt u gaan scheiden van uw partner of dreigt uw kind onder toezicht te worden gesteld/uit huis te worden geplaatst en wenst u bijstand van een specialist? Neemt u dan contact op mij.

Verbintenissenrecht

Verbintenissenrecht

Het verbintenissenrecht is vrij breed en omvat iedere situatie waarbij de één, al dan niet bewust, met de ander een verbintenis aangaat. Dagelijks worden er verbintenissen afgesloten tussen partijen. Zo sluit je onbewust een verbintenis met de bakker op de hoek wanneer je brood koopt, maar ook (bewust) met de aannemer die je de opdracht geeft je woning te (ver)bouwen.

Als iemand bij u schade heeft veroorzaakt, dan kunt u diegene aansprakelijk stellen voor die schade. Ook als iemand zijn/haar verbintenis niet nakomt, kunt u diegene daarop aanspreken.

Letselschade valt ook onder het verbintenissenrecht. Klik hieronder voor meer informatie over letselschade.

Letselschade

Letselschade

Als u slachtoffer bent geworden en letsel hebt opgelopen, dan kunt u op zowel financieel als op emotioneel vlak tegen problemen aanlopen.
Een letselschadezaak kent drie aspecten: (erkenning) aansprakelijkheid, letsel en schade.

Als u letsel hebt opgelopen, dan wordt er eerst gekeken wie daarvoor de aansprakelijke partij is. Deze wordt vervolgens aansprakelijk gesteld. Na erkenning van de aansprakelijkheid wordt het letsel in kaart gebracht. Tot slot wordt een opsomming gegeven van de geleden (en nog te lijden) schade. Meestal wordt de schade door een verzekeraar vergoed. Daaronder vallen ook de kosten voor rechtsbijstand. Dit is anders wanneer de aansprakelijkheid niet wordt erkend. In dat geval wordt met u besproken wat de volgende stappen zijn en wat daarvan de kosten zijn.

Letselschade kan in verschillende situaties ontstaan:

  • Door een verkeersongeval;
  • Tijdens/door uw werk;
  • Tijdens een sport- en spelsituatie;
  • Door een gebrekkig product;
  • Door geweld;
  • Door dieren;
  • Door een medische fout.

Bent u slachtoffer geworden en heeft u letsel opgelopen? Neemt u daarom contact op mij. U kunt ook gemakkelijk en snel uw letselschadezaak bij mijn kantoor neerleggen door het contactformulier op mijn website in te vullen.

Advocatenkantoor Excellence

Huurrecht

Huurrecht

Als huurder of verhuurder van vastgoed krijgt u te maken met het huurrecht. Wat is de beste reactie als de verhuurder uw huurcontract eenzijdig wil opzeggen? Wat doet u als de verhuurder ernstige gebreken niet wil herstellen aan het pand dat u huurt? En wat kunt u als verhuurder doen als er geen huur wordt betaald, als een huurder overlast veroorzaakt of als uw pand gekraakt wordt? Allemaal zaken die onder het huurrecht vallen, of het nu om een woning of een bedrijfspand gaat.

Ontbinding
Als u wordt gedagvaard door uw verhuurder voor de kantonrechter om uw huurovereenkomst te ontbinden, kan dat zeer grote gevolgen voor u hebben als de kantonrechter uw verhuurder gelijk geeft. Vanaf dat moment heeft u vaak maar twee weken de tijd om uw woning vrijwillig te verlaten, waarna de deurwaarder u met alle spullen op straat zet. Vaak kan de ontbinding van uw huurovereenkomst alleen worden voorkomen als u bij de zitting wordt bijgestaan door een professional.

Ontruiming
Als u van de deurwaarder een brief heeft ontvangen waarin staat dat u gedwongen zal worden ontruimd, omdat uw huurovereenkomst is ontbonden, kan de ontruiming enkel worden tegengehouden als u met succes een kortgeding start. U moet dan aantonen dat het belang van uw verhuurder om u met uw gezin op straat te zetten niet groter is dan uw belang om een dak boven uw hoofd te hebben. Een kortgeding kan alleen door een advocaat worden opgestart.

Gebreken woning
Het gebeurt maar al te vaak dat verhuurders zeggen dat ze uw woning niet opknappen als er gebreken zijn. De wet stelt echter dat uw verhuurder bepaalde gebreken verplicht moet oplossen, daarbij valt de denken aan lekkage, zwevende vloeren, schimmel etc. Als uw verhuurder weigert de gebreken te repareren, staat Excellence Advocatenkantoor u bij in een procedure bij de rechter teneinde uw verhuurder te dwingen de gebreken te verhelpen.

Strafrecht

Strafrecht

Strafrecht betreft enerzijds het geheel aan voorschriften dat aangeeft onder welke voorwaarden voor de Staat het recht bestaat bepaalde gedragingen te bestraffen en anderzijds het geheel aan regels dat omschrijft waaruit deze straf mag bestaan. Het omvat de geboden, verboden en overtredingen waaraan door de daartoe wettelijk bevoegde organen een straf is verbonden. Kortom: de normen waaraan iedereen zich heeft te houden. In feite omvat het de voorschriften die aangeven met welke middelen op de overtreding van deze normen mag worden gereageerd.

Wanneer u wordt verdacht van een strafbaar feit kan dat uiteraard terecht zijn, maar het gebeurt ook regelmatig dat mensen ten onrechte worden verdacht. In beide gevallen is het raadzaam in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met een strafrechtadvocaat voor advies en begeleiding. Verkeerde beslissingen in het beginstadium kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor de afloop van de zaak.

Mijn kantoor behandelt in brede zin strafrechtelijke zaken in alle fases van het strafproces. Er wordt deelgenomen aan piketregelingen zodat wij u bij een eventuele aanhouding direct kunnen bezoeken, vaak nog voordat de politie u gaat verhoren. Bijzondere expertise bestaat er op het gebied van commuun strafrecht.

Het ‘commune’ ofwel ‘gewone’ strafrecht is strikt genomen het strafrecht dat is vastgelegd in het Wetboek van Strafrecht (misdrijven en overtredingen) en het Wetboek van Strafvordering (procesrecht). Als gesproken wordt van een ‘commune praktijk’, dan gaat het bijvoorbeeld om vermogensdelicten (valsheid in geschrift, diefstal, verduistering en oplichting). Excellenceis advocaten is zeer ervaren in de bijstand aan verdachten van bovengenoemde strafbare feiten.

Sociaal Zekerheidsrecht

Sociaal Zekerheidsrecht

Onder het sociaal zekerheidsrecht worden de rechten en plichten van werknemers, werkgevers en zelfstandigen op het gebied van uitkeringen verstaan. Denkt u hierbij aan uitkeringen als WIA/WAO, WW, de ZW en de WAJONG. De besluiten worden genomen door het UWV.

De gemeente neemt besluiten omtrent de Participatiewet. Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet in werking getreden. De Participatiewet vervangt onder meer de Wet werk en bijstand (Wwb). De algemene bijstand vult het inkomen aan tot de algemene bijstandsnorm. Als uw bijstandsuitkering wordt stopgezet of uw aanvraag is afgewezen, is de kans groot dat u financieel gezien in de problemen komt. Als er een spoedeisend belang is kan er ook een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de bestuursrechter. Niet alleen wanneer u een bijstandsuitkering wordt geweigerd, maar ook tegen andere besluiten kan een bezwaarschrift worden ingediend.

Hierbij kunt u denken aan stopzetting, intrekking of verlaging van de bijstandsuitkering. Indien u problemen heeft met uw uitkering zoals een werkloosheid-, arbeidsongeschiktheid- of bijstandsuitkering kunt u contact opnemen met het kantoor. Van belang is dat de termijnen in acht genomen worden. Indien het UWV of de gemeente een besluit neemt waarmee niet kan worden ingestemd, dan moet daartegen binnen zes weken bezwaar worden ingediend. Op die manier kan de beslissing worden aangevochten. Indien er geen bezwaarschrift wordt ingediend komt de beslissing vast te staan.

Indien tijdig bezwaar wordt ingediend, zal het besluit moeten worden heroverwogen en zal het UWV of de desbetreffende gemeente opnieuw een besluit moeten nemen; een beslissing op bezwaar. Tegen een beslissing op bezwaar moet, indien daarmee niet ingestemd kan worden, binnen zes weken beroep worden ingesteld bij de rechtbank. Tot slot kan een uitspraak van de rechtbank ter toetsing worden voorgelegd aan de Centrale Raad van Beroep.

Asiel- en vreemdelingenrecht

Asiel- en vreemdelingenrecht

Mensen die hun land van herkomst zijn ontvlucht en die in Nederland aankomen, kunnen asiel aanvragen en vallen alsdan onder het asielrecht. De Nederlandse overheid heeft ervoor gekozen om voor deze mensen een advocaat toe te wijzen hun bijstaat gedurende het proces tot het al dan niet verkrijgen van een verblijfsvergunning asiel.

Mensen die aan Nederland een verzoek hebben gedaan om alhier te verblijven, vallen onder het vreemdelingenrecht. In dit soort gevallen gaat het om bijvoorbeeld verblijf bij echtgenoot of familie, verblijf vanwege studie of als ondernemer. Aan ieder verblijf worden verschillende eisen gesteld.

Het asiel- en vreemdelingenrecht is niet alleen complex, maar ook continu aan verandering onderhevig. Een specialist op dit rechtsgebied kan voor u verschil maken. Neemt u daarom contact op mij.

Advocatenkantoor Excellence